Новоизбраният кмет на Истанбул Екрем Имамоглу от Народнорепубликанската партия официално

...
 Новоизбраният кмет на Истанбул Екрем Имамоглу от Народнорепубликанската партия официално
Коментари Харесай

Новият кмет на Истанбул встъпи в длъжност

 Новоизбраният кмет на Истанбул Екрем Имамоглу от Народнорепубликанската партия публично встъпи в служба, откакто Висшата изборна комисия издаде наново неговия мандат.
Хиляди последователи на Имамоглу се събраха нощес пред постройката на кметството, с цел да отпразнуват формалното му възкачване на поста. Екрем Имамоглу завоюва повторните избори за кмет в Истанбул в неделя, с 54% от гласовете, пред противника си от ръководещата партия Бинали Йълдъръм, който получи 44,99% поддръжка.

" Днес е празник на демокрацията, празник на Истанбул ", сподели Имамоглу пред море от турски флагове в историческия център на града.

Нито един от главните телевизионни канали на Турция не излъчи речта на Имамоголу, за който се счита, че е опасност за държавното управление на президента Реджеп Ердоган.

За повторно тази година Имамоглу от Републиканската национална партия съумя да се пребори за ключовете на града. Първата му изборна победа през март беше анулирана след противоречиви изказвания за машинация от Ердоган и ръководещата Партия на справедливостта. Но той завоюва решаваща победа в повторното гласоподаване предходната неделя, като усили маржа на успеха си от едвам 13 000 гласа през март до повече от 800 000 на второто гласоподаване против претендента на Ердоган Бинали Йълдъръм.

" Народът на Истанбул преподава урок на шепа хора, които желаят да навредят на демокрацията ", сподели Имамоглу.

49-годишният някогашен кмет наелектризира опозицията, като заобикаля нормалните за турската политика нападателни речи.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР